Aquest és el text íntegre de la carta que José María Aznar ha remès a l'actual president del Govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, en la qual li comunica la seva decisió de renunciar a la presidència d'honor del partit:

Estimat president, estimat Mariano

Vull comunicar-te, per mitjà d'aquestes línies, la meva decisió de renunciar a la presidència d'honor del Partit Popular.

Fa ja 5 anys, en l'últim congrés nacional, els militants del Partit Popular van tenir la generositat, una vegada més, de triar-me com el seu President d'Honor, la qual cosa va ser per a mi, com sempre, un orgull.

Avui la nova situació de la Fundació Faes, que des de de la seva creació a Valladolid el 1989, sent jo president de la Junta de Castella i Lleó, ha estat vinculada al Partit Popular; la seva independència i, per tant, la seva desvinculació del Partit Popular, aconsella, sincerament, aquesta decisió.

Cap patró de Faes no ocupa cap càrrec, ni tan sols honorífic, en cap formació política. Com a president de Faes no desitjo ser-ne una excepció.

Aquesta decisió, juntament amb altres consideracions que allargarien innecessàriament aquestes línies, significa, també la, meva no participació en el pròxim congrés del Partit Popular. He participat en tots els congressos del Partit Popular des de 1979. Serà la primera vegada que no ho faci, i, per tant, vull expressar els meus millors desitjos d'èxit en tan important cita.

En conclusió, després d'haver estat durant 8 anys President del Govern d'Espanya; durant 14 anys President Nacional del Partit Popular i durant altres tants el seu President d'Honor, mantinc la meva condició de militant del Partit Popular, adquirida fa gairebé ja 38 anys.

No tinc paraules per expressar la meva gratitud, reconeixement i afecte als militants del Partit Popular per la seva dedicació, esforç i servei a Espanya i, particularment, per la seva generositat i lleialtat cap a mi durant tants anys. Em sento molt orgullós de ser un més entre ells.

Aprofito l'ocasió per desitjar-te els millors encerts en la teva tasca en aquests moments tan importants i difícils.

Molt bon Nadal i any nou. Una forta abraçada".

José María Aznar