L'ANC ha obert aquest divendres una "consulta urgent" als seus socis en què els pregunta si l'entitat sobiranista ha de promoure de cara a les eleccions del 21-D "una única candidatura del bloc sobiranista oberta a líders polítics i de la societat civil empresonats i perseguits judicialment". És la idea per la qual l'organització ha apostat des del principi.

En un comunicat, l'entitat que presideix Jordi Sànchez, ara liderada pel vicepresident, Agustí Alcoberro, ha precisat que es podrà votar al seu web durant 24 hores i es tancarà aquest dissabte a les 15 hores. Des de l'ANC asseguren que la consulta no té relació amb la iniciativa promoguda aquest divendres per a una agrupació d'electors, que no veuen com una llista realment unitària.

Agustí Alcoberro va manifestar aquest dijous que la seva entitat era partidària d'aquesta candidatura unitària i que encara era "viable" malgrat les reticències d'alguns partits independentistes a formar-la, però finalment l'ANC ha decidit formar la seva posició a través d'una pregunta als seus socis.