Tot i que el jutge ha decidit que l'Ajuntament de Badalona ha de fer festa aquest 12 d'octubre, l'equip municipal segueix estudiant fórmules per esquivar la decisió del magistrat i poder obrir les oficines d'atenció al ciutadà, tal i com tenia previst. Així ho ha assegurat a El Nacional el tercer tinent d'alcalde de la ciutat i regidor per Guanyem Badalona, José Téllez.

A primera hora d'aquesta tarda, tot just després de saber-se la resolució judicial, el primer tinent d'alcalde de Badalona, Oriol Lladó, ha anunciat que demà l'Ajuntament de Badalona haurà de tancar, però que els regidors estaran de 8 a 14h davant la porta atenent la ciutadania.

Aquesta decisió, però, ha estat presa davant pel poc temps de marge que els han donat per reaccionar i davant la falta d'escletxes que han trobat per obrir. A hores d'ara, però, segueixen estudiant les possibles fórmules per poder atendre a la ciutadania "de la millor manera possible", ja que admeten que al carrer no és la manera idònia de fer-ho.

La CUP crida a la manifestació

Davant d'aquesta decisió judicial, una convocatòria espontània de gent s'ha citat aquest dimecres a les 8.30 del matí davant les oficines municipals de l'edifici del Viver per demanar que no s'acati la decisió. Des de la CUP, grup que forma part de l'equip de govern del consistori, han donat suport a la convocatòria i han assegurat que "demà a Badalona és laborable".

També ho han fet alguns diputats cupaires com Albert Botran o Mireia Boya, que emplacen als ciutadans a anar-hi. "Aixequem-nos ben d'hora, ben d'hora i obrim l'Ajuntament", ha apuntat Boya.

Des de l'Ajuntament asseguren que no coneixien la convocatòria, però que estan estudiant com poden fer-ho per obrir les oficines. Aquesta tarda, el primer tinent l'alcalde, però, ha assegurat que "aquesta interlocutòria del jutge no ens dóna un marge, ni temporal, ni per la via de poder presentar un recurs". Per això, han assegurat que "per garantir la seguretat jurídica dels treballadors", l'Ajuntament de Badalona tancarà.

L'equip municipal havia pactat amb els treballadors, que voluntàriament volguessin treballar aquest dimecres, tornar-los el dia amb un dia de festa el 9 de desembre. Finalment, però, la delegada del Govern espanyol, María de los Llanos de Luna, va demanar al jutge que impedís que així fos. 

Tot i això, uns altres 15 ajuntaments catalans mantindran el desafiament i atendran el 12-O.