Junts pel Sí i la CUP han aprovat pocs minuts abans de les 12 de la nit una nou canvi en l'ordre del dia per incorporar-hi un nou punt i procedir a la designació dels membres de la Sindicatura Electoral. El següent pas un cop aprovada la llei del Referèndum i signada la convocatòria per l'1-O. 

Així ho havia demanat el diputat de JxSí Roger Torrent a tres quarts de dotze de la nit, que la diputada de la CUP Anna Gabriel ha secundat, davant la indignació de la resta de grups de l'oposició. Ciutadans, PSC, PP i CSQP han mostrat la seva disconformitat amb aquesta nova demanda d'alteració de l'ordre del dia i han anunciat el seu rebuig a votar-ho. 

Tot i això, la modificació de l'ordre del dia s'ha aprovat per 71 vots a favor, 60 en contra i dues abstencions de diputats de CSQP, i s'ha donat una hora als grups per presentar candidatures a la Sindicatura Electoral. 

Els grups de l'oposició han criticat enèrgicament aquest nou moviment de JxSí i la CUP. Ciutadans ha titllat els grups sobiranistes d'actuar amb "nocturnitat", mentre que el PP ho ha qualificat d'"insult a la intel·ligència" de "circ"  i CSQP ha justificat la seva no participació a la votació perquè els sembla una "vergonya". Per la seva banda, el PSC ha demanat un informe jurídic dels lletrats sobre aquesta nova alteració, fet que ha motivat una nova reunió de la mesa.