Junts pel Sí tindrà un diputat menys a les comissions parlamentàries mentre que la CUP en guanyarà un, segons han informat aquest dimarts fonts parlamentàries als mitjans.

D'aquesta manera, a partir del proper cicle de sessions, Junts pel Sí tindrà nou diputats a les comissions i dependrà de la CUP, amb dos diputats, per tenir majoria. Ciutadans, per la seva banda, mantindrà els quatre diputats per comissió i el PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PP català, tindran dos cadascun, cosa que suma 10 diputats.

La composició de les comissions ha quedat així a causa d'una sol·licitud del PSC a la Mesa per tal que revisés "l'acord de distribució" a les comissions després que l'exconseller Germà Gordó deixés el grup de Junts pel Sí i passés a ser diputat no adscrit per la seva investigació en el cas del 3%. A causa del canvi en el grup parlamentari, els socialistes catalans demanaven que es recalculés la representació que havia de tenir cada formació en base a l'acord adoptat a l'inici de la legislatura, segons el qual les comissions tenien 21 diputats.

Junts pel Sí no hi estava d'acord i va proposar a la Mesa que les comissions passessin de 21 a 19 membres per evitar perdre representativitat, ja que Junts pel Sí perdia un diputat però també ho feia Ciutadans. Aquesta proposta finalment ha estat retirada per la qual cosa s'aplicaran els criteris del PSC d'ajustar els membres de les comissions a l'acord signat a l'inici de legislatura.