JxSí i la CUP han tombat la compareixença del diputat de JxSí Lluís Llach a la Comissió d'Afers Institucionals, sol·licitat per Cs, perquè expliqués les seves declaracions sobre sancionar els funcionaris que no acatin la llei de desconnexió.

A la votació d'aquest dimecres s'han abstingut CSQP i el PSC, i PPC i Cs hi han votat a favor. D'altra banda, també s'han tombat les peticions de compareixença dels tresorers de la CUP, a petició de l'esquerra anticapitalista, com a mesura de "rendiment de comptes". La CUP considera "inexplicable" la decisió de la resta de grups: el vot en contra del PP i PSC i les abstenció de JxSÍ, Cs i CSQP.

A la comissió d'estudi de mesures contra la corrupció, la CUP va plantejar habilitar un espai fix anual a la CAI on compareguessin gerents i tresorers dels partits, proposta que es va rebutjar. I per això va decidir presentar pel seu compte la proposta de compareixença dels seus tresorers perquè donessin explicacions sobre el finançament de la formació i per "aprofundir en la transparència".