El jutge belga que ha pres declaració aquest dilluns al president Carles Puigdemont i els quatre consellers que són amb ell exiliats a Brussel·les comunicarà la seva decisió el dijous 14 de desembre, a l'equador de la campanya electoral.

Així ho ha anunciat l'equip d'advocats del president i els consellers que han informat que les defenses "han donat els arguments pels quals no s'ha de dur a terme l'extradició". En la mateixa línia han afegit que "l'extradició seria una vulneració dels drets fonamentals" perquè consideren que no hi ha prou garanties a Espanya perquè rebin un judici just.

Tot i que la Fiscalia de Brussel·les havia advertit que les declaracions es podien allargar durant tot el dia, han declarat tots cinc a la vegada, i finalment només ha durat tres hores. La presència de Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig als tribunals ha coincidit amb la decisió del jutge Llarena de mantenir la presó provisional pel vicepresident Junqueras, el conseller Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Sigui quina sigui la decisió del jutge belga, tant la defensa com la Fiscalia tenen opció d'apel·lar fins a dues vegades, en un procés que es pot arribar a allargar un màxim de tres mesos si es poden justificar mesures "excepcionals".