Els juristes catalans impulsors del manifest “Llibertats”, que adverteix que fora de la llei no hi ha democràcia, s’han reunit aquest dimarts amb el conseller de Justícia, Carles Mundó, per entregar-li una còpia de l’escrit.

L’expresident del Consell de l’Advocacia catalana Pere Lluís Huguet; el de la secció de dret processal del Col·legi d’Advocacia de Barcelona (Icab) Eloy Moreno i l’advocat Manuel Piñol s’han reunit amb Mundó i li han traslladat que no defensen una posició partidista, sinó uns principis en què coincideixen tots els signants.

El manifest adverteix que “no hi ha una autèntica democràcia fora de l’Estat de dret i l’imperi de la llei” i que els marcs jurídics han d’evolucionar dins dels paràmetres previstos per reformar la legalitat vigent.

Per aquest motiu, mantenen que “no és mai una opció lícita ni legítima” qüestionar els fonaments de l’Estat de dret, ja que suposa, segons consideren, posar en “perill” el sistema de drets i llibertats derivat de la Constitució.

Recentment, una representació d’aquest grup de juristes va entregar aquest mateix manifest al ministre de Justícia, Rafael Catalá.