Un grup de juristes catalans impulsa un manifest en defensa de l'Estat de dret i la democràcia, que serà presentat el pròxim 2 de febrer, en un gest contrari al procés ara que el debat independentista se centrarà els pròxims mesos en el marc jurídic i les lleis de desconnexió.

Així ho han avançat a Efe fonts de l'àmbit jurídic català, en què hi ha preocupació per la "falta de nivell jurídic" que observen en els sectors independentistes, quan Catalunya s'ha caracteritzat sempre pel "rigor en l'elaboració de les seves lleis" en un àmbit jurídic de llarga tradició.

En un moment de proliferació a Catalunya de plataformes i entitats contràries a la independència, membres d'aquest grup d'una vintena de juristes, els noms dels quals es faran públics durant la primera quinzena de febrer, creuen que les coses estan canviant a Catalunya i que "la societat civil ja ha dit prou".

Advocats, catedràtics, professors d'universitat, notaris i exmagistrats estan preparant, així, un manifest en defensa de l'Estat de dret i de la democràcia, reivindicant la tradició jurídica de Catalunya, "basada en el rigor i el respecte a la llei, i denunciant també que l'actual situació de falta de respecte a l'Estat de dret posa en perill la democràcia".

Aquests juristes, segons les fonts consultades, creuen que la seva opinió pot ser rellevant en els pròxims mesos perquè el debat independentista se centrarà en "les lleis de desconnexió, amb la tramitació del referèndum o els judicis sobre la consulta del 9-N i la desobediència de la Mesa del Parlament".