Si el govern espanyol rebutja la celebració del referèndum, és perquè "no vol perdre". Així ho ha dit avui el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha reiterat que la reunió que va mantenir aquest dimarts a Barcelona amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, va ser "cordial i educada", però no es va tancar amb cap acord.

El també conseller d'Economia ha dit que no el va sorprendre el discurs de Santamaría: "O no ha dit res sorprenent o jo ja estic vacunat", ha plantejat.

Sobre els retrets que va fer en relació a la judicialització de la política, ha explicat que Santamaría va contestar que els tribunals són independents gràcies a la divisió de poders: "Tant de bo fos així, però ho inicieu vosaltres des de la Fiscalia General de l'Estat", ha dit que va contestar ell.

Junqueras ha augurat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el català, Carles Puigdemont, "en algun moment o un altre parlaran", i en funció d'aquesta reunió es reprendran les converses.