El vicepresident, Oriol Junqueras, ha exigit als responsables del caos que ha viscut els darrers dies l’aeroport de Barcelona que responguin per la situació creada i actuïn com cal en un aeroport de primera fila mundial com és el Prat.

La falta de prou efectius a les duanes en el pont del Primer de Maig, malgrat un increment notable del trànsit aeri, i quan s'ha estès el control de passaports i DNI als usuaris per raons de seguretat, ha generat durant tres dies una situació de caos sense precedents al Prat.

Junqueras, que va ensopegar diumenge amb el col·lapse, ha denunciat des de Miami, on es troba de viatge oficial, que es tracta d’una situació “preocupant i difícil d’entendre i d’explicar”. "És difícil d'explicar que de moment els seus responsables no es posen d’acord de com fer-ho", ha retret, fent-se ressò de l’enfrontament que s'ha produït entre el Ministeri de l’Interior i Aena.

“Els responsables d’aquesta situació s’ho han de fer mirar i respondre i actuar de la manera com tots esperem que s’actuï en un aeroport de primera fila mundial”, ha advertit Junqueras, després de reunir-se amb l’alcalde de Miami, Tomás Regalado.

El vicepresident ha afirmat que una situació com aquesta no s’ha de produir en cap gran aeroport d’Europa, ja que “condiciona i perjudica” tots els usuaris. De fet, ha explicat, alguns dels passatgers del vol en què viatjava a Miami van perdre l’enllaç amb altres vols.