El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha volgut mostrar el seu respecte per la decisió de Carles Puigdemont de no tornar-se a presentar com a president de la Generalitat. "Tota la companyia, solidaritat i respecte amb les persones d'aquest govern", ha dit Junqueras a El matí de Catalunya Ràdio. Tot i això, el vicepresident ha volgut evitar, però, dir si ell es presentarà a les properes eleccions o no.

Pel que fa al referèndum, Junqueras ha assegurat que és la prioritat del Govern i ha volgut deixar clar que: "Estem pensant a fer el referèndum i guanyar-lo" i que "ho tenim clar i treballem pas a pas per assolir-ho". El líder d'Esquerra ha assegurat que "tothom constata cada dia les dificultats" que posa l'àmbit espanyol, i ha demanat d'imaginar "tot el que podrem fer millor sense tants bastons a les rodes".

El vicepresident també ha volgut demanar "els màxims nivells de convivència i de respecte possibles" i ha assegurat que "les millors relacions entre Catalunya i Espanya seran amb una República independent". Junqueras ha pronunciat aquestes paraules al programa El matí de Catalunya Ràdio d'aquest dia de Reis, en què també ha explicat que al nou any li demana "una societat més justa i més neta, amb la República catalana", i ha explicat: "El que volem ja ho sap tothom: si depengués de nosaltres estaríem celebrant el 20è aniversari de la República".