"De quina democràcia parlem quan et poden pegar pel carrer si no crides 'Viva España'?". Amb aquestes paraules, el vicepresident Oriol Junqueras retreu en un article escrit des de la presó madrilenya d'Estremera que publiquen avui Nació Digital i Público que el PSC "participi en actes on es produeixen agressions violentes".

Sota el títol "La violència impune als carrers", Junqueras es lamenta que "avui estem vivint episodis continus de violència al carrer" i precisa que dissabte passat "una parella de joves va ser agredida per un grup de persones abillades amb banderes espanyoles" perquè "no van voler cridar 'Viva España!'".

"Això avui està passant. I està passant perquè gaudeix de cobertura, complicitat i total impunitat", subratlla el vicepresident, que denuncia al mateix temps que "turbes d'extrema dreta campen pels carrers del nostre país" i "atonyinen tota la gent que no brama en defensa de la sagrada unitat d'Espanya".

Rància democràcia

Junqueras, a més, assegura no esperar res de partits amb "una més que rància tradició democràtica", però es pregunta que "com és que la direcció del PSC anima repetidament a la participació en actes on es produeixen agressions violentes?", així com que "com és que la direcció del PSC calla i empara amb el seu silenci i/o connivència la violència?".

Després de criticar també que davant aquestes situacions "hi hagi ministres del PSOE que riguin o l'aplaudeixin", torna a preguntar-se sobre "què queda del PSC que defensava la llibertat dels pobles?" i, encara que reconeix que ha vist "expressions digníssimes de membres del PSC davant el 155 i la violència", diu sentir "llàstima" que "la seva direcció les ignori".

Per això, es dirigeix a la direcció del PSC per exigir-li que "no permeti que s'exerceixi la violència en nom del que legítimament es desitja defensar" i que "pensi que un dia, aquests mateixos que avui es manifesten al seu costat i que apallissen gent, amb total impunitat, pot ser que no en tinguin prou d'apallissar aquells que volen votar per decidir".