El vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio que l’Estat buscarà inhabilitar membres del Govern més enllà dels processos judicials oberts a dia d'avui -contra l’expresident Artur Mas, les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, l’actual portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Per aquest motiu, Junqueras ha vaticinat que l’Estat “segur que busca inhabilitar-me a mi també”.

El vicepresident ha assegurat que, davant de la politització de la Justícia, “no cal ser un profeta per endevinar que posaran totes les dificultats que puguin”. Com a exemple d'aquesta denúncia, Junqueras ha recordat que “l'actual president del Tribunal Constitucional va estar afiliat al PP”.

Tot i els processos judicials oberts i les amenaces d’inhabilitacions, Junqueras ha defensat el procés sobiranista i s’ha mostrat convençut que la clau està en què aquest triomfi. “Si guanyem, no hi haurà inhabilitació possible”, ha considerat.

Pel que fa al referèndum, Junqueras ha assegurat que el Govern no planteja retirar-lo tot i els processos judicials oberts però no ha aclarit si es celebrarà abans o després de l’estiu. Tot i aquestes declaracions, el vicepresident ha assegurat que el Govern contempla que el Tribunal Constitucional actuï contra el referèndum, ja que “ho prohibeix tot cada dia”.