El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha atacat durament el govern espanyol després dels escorcolls i les detencions a les institucions catalanes d'ahir. I ho ha fet dirigint-se directament al PP, parlant d'una "crisi" en termes de corrupció i llibertat a l'estat espanyol. En aquest sentit, el conseller d'Economia ha obert la porta que el referèndum de l'1 d'octubre podria alterar la política espanyola amb un missatge directe a Rajoy: "No hi ha cap moció de censura més gran que el referèndum".

Junqueras, com a titular d'Economia i Hisenda, va viure especialment el setge policial d'ahir. El vicepresident va veure com es detenia diversos membres del seu departament.

Davant el darrer envit de l'Estat, Junqueras creu que és el moment de mantenir-se en la convocatòria de l'1 d'octubre. "Cridar a no participar, a no exercir el dret a vot, és aplanar el camí a Rajoy i al govern del PP", ha apuntat el vicepresident, que ha reiterat el compromís del Govern amb la votació malgrat les "dificultats" amb què es pugui topar.

D'altra banda, el vicepresident també ha lamentat els efectes adversos que pugui tenir la intervenció dels comptes catalans. Junqueras ha recriminat a Rajoy que s'està "castigant a la gent d'aquest país" amb una actuació que, en vista dels seus efectes, "no té res a veure amb la independència"

"Una crisi d'Estat"

Després dels escorcolls i les detencions viscudes ahir, el vicepresident Junqueras ha parlat d'una "crisi d'Estat" pel que fa a la corrupció i a les llibertats a Espanya. El vicepresident ha parlat de nou de "les clavegueres de l'Estat" com a causant del setge policial viscut a Catalunya en la jornada d'ahir.

Sobre la intervenció dels comptes per part del Ministeri d'Hisenda, Junqueras ha ironitzat que si s'ha arribat a aquesta situació és perquè el Govern "ho està fent massa bé" perquè l'executiu català no és qui té un expedient obert a la Unió Europea "per un excés de dèficit".