El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha assegurat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la l'impost català sobre la provisió de continguts per part dels prestadors de serveis de comunicacions electròniques i de foment del sector i de la difusió de la cultural digital -més conegut com a "cànon digital" o "impost de l'Adsl" - té l'objectiu de convertir les institucions catalanes en "absolutament irresponsables i dependents".

En un article publicat aquest dissabte a El Periódico, afirma que la decisió del TC "al dictat del Govern del PP" persegueix perjudicar deliberadament el conjunt de la societat catalana i inhabilita també altres comunitats autònomes.

Davant d'això, es compromet que la Generalitat aprovarà un nou impost "que en millori l'articulat i que apugi els tipus impositius", i recorda que el tribut es va aprovar per dotar d'eines el sector audiovisual català.

El FLA i el referèndum

Junqueras també s'ha referit a l'anunci que se suspendrà el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) que rep la Generalitat si no acredita setmanalment que no fa cap despesa relacionada amb el referèndum previst per al diumenge 1 d'octubre, una decisió que, critica, arriba del Govern central "que s'ha fos la guardiola de les pensions".

"Actua amb criteris arbitraris i contra la lògica econòmica dia sí dia també", ha lamentat, davant la qual cosa ha exhibit la reducció del termini de pagament a proveïdors de la Generalitat a la meitat des de la seva arribada al Departament d'Economia.