La passejada de les autoritats, encapçalades pel rei Felip VI i el president, Carles Puigdemont, en la jornada inaugural del Mobile World Congress, ha revolucionat aquest matí la visita dels congressistes atabalats pel núvol de periodistes i càmeres. De fet, la delegació de periodistes i autoritats era tan atapeïda que fins i tot ha provocat que el vicepresident, Oriol Junqueras, quedés fora d'una de les visites programades, casualment, la del pavelló d'Espanya al qual no ha pogut accedir.

Segons la versió de Vicepresidència, ha estat l'embut provocat pels serveis de seguretat el que li ha impedit l'accés al pavelló d'Espanya. L'explicació, però, no ha evitat les susceptibilitats davant del fet que fos precisament el pavelló d'Espanya el que ha registrat l'absència del vicepresident. La falta del número dos del Govern ha estat especialment cridanera perquè aquest era un dels punts emblemàtics del recorregut, on s'havia previst una de les imatges de la jornada, i per tant on s'hi havien instal·lat totes les càmeres.

El recorregut del monarca ha inclòs aquest any la visita als estands d'Orange, Telefonica, Vodafone, pavelló d'Espanya i pavelló de Catalunya. Felip VI s'ha estalviat la visita a les empreses catalanes. Va ser en aquest espai on el 2014 l'empresari Àlex Fenoll va negar la salutació al monarca argumentant que no permetia la celebració d'un referèndum a Catalunya.

Han acompanyat Felip VI en aquest recorregut la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i les alcaldesses de Barcelona i l'Hospitalet, Ada Colau i Núria Marín, així com el conseller d'Empresa, Jordi Baiget.

En acabar la visita, el Rei s'ha traslladat al palauet Albéniz on té previst un seguit d'audiències al llarg d'aquest matí.