El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha considerat que la decisió d'algunes entitats bancàries de traslladar la seva seu fora de Catalunya s'ha pres per culpa de pressions de l'Estat. Ho ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio on també ha explicat que aquesta decisió és temporal i que "la nostra economia s'està portant molt bé".

Junqueras també s'ha volgut fer ressò de la premsa internacional que no para de denunciar les càrregues policials de l'1-O, i en la mateixa línia ha demanat que a la llarga "s'acabi imposant el seny i la bona actitud". 

Per altra banda, el vicepresident ha assegurat que al Govern li consta que hi ha molta gent que treballa per afavorir la mediació i que ningú dubta que "el govern espanyol ha utilitzat tots els instruments per impedir el referèndum".

Finalment, ha volgut recordar que Catalunya sempre s'ha adreçat a Espanya amb respecte i que per això li sap greu que "es perjudiqui a ella mateixa". Per acabar ha sentenciat que el govern espanyol encarrega la seva feina a tercers, el Tribunal Constitucional i el Rei.