El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha replicat a l’Estat aquest dijous al vespre que “el diàleg serà imprescindible en qualsevol circumstància”, i ha recordat que des del Govern han estat “sempre ferms partidaris” de parlar i negociar.

En el marc dels premis del Dia Cambra de Comerç, el vicepresident ha aprofitat per contestar així el missatge que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha enviat en la seva carta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i on avisava de l’aplicació de l’article 155.

A més, ha assegurat que “cada vegada són més les veus internacionals que expressen la voluntat de resoldre el conflicte de forma dialogada i mediada”. De la mateixa manera, però, ha refermat que el Govern pensa aplicar els resultats del referèndum. “Amb modèstia, voluntat i fermesa, seguim absolutament compromesos a complir els mandats democràtics que ens encarreguen els ciutadans, ja sigui en eleccions al Parlament o en referèndums com el de l’1 d’octubre”, ha dit.

Després d'expressar “optimisme” en l’evolució econòmica de Catalunya, Junqueras ha lamentat que algunes empreses canviïn el domicili social o fiscal pel procés. “És evident que partidaris com som de l’estabilitat i la confiança, no estem satisfets que hi hagi empreses que senten la necessitat o la preferència de canviar la seva seu social. El que voldríem és que ningú la tingués i, òbviament, és bo recordar que 260.000 empreses no han pres aquesta decisió”, ha dit.