El ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, ha justificat la reunió que van mantenir aquesta setmana el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el vicepresident català Oriol Junqueras, perquè una agència de qualificació (Standard and Poor's) amenaçava a declarar Catalunya "en fallida".

En una entrevista a Televisió Espanyola, Margallo ha assegurat que "és evident que calia parlar amb Junqueras", perquè "hi havia una nota d'una agència de qualificació que anava a declarar que Catalunya estava en fallida i hi hagués hagut un greu problema als mercats financers".

Margallo ha recalcat que el Govern sempre està "darrere de les comunitats autònomes" i ha afirmat que sempre ha donat suport a Catalunya. Fins i tot, el ministre en funcions ha afegit que ho ha fet "probablement més" que amb altres comunitats autònomes, però ha assegurat que no ho ha fet per una qüestió de "privilegi", sinó perquè les empreses catalanes exporten més.

"Per Catalunya es faria el que es faria per qualsevol comunitat autònoma", però ha afegit que "jo tinc debilitat per Catalunya", de fet, ha assegurat que "tot el Govern té debilitat per Catalunya".