El govern espanyol proposarà al magistrat del Tribunal Suprem Julián Sánchez Melgar com a nou fiscal general de l'Estat després de la mort de José Manuel Maza dissabte passat a l'Argentina a causa d'una infecció renal, segons han informat Europa Press fonts governamentals.

Sánchez Melgar és magistrat de la Sala Penal de l'alt tribunal i un dels impulsors de la doctrina Parot. Igual que Maza va ser un dels magistrats del Tribunal Suprem que va votar en contra de la denominada 'doctrina Botí', que va permetre deslliurar del banc dels acusats el banquer del mateix nom.

El nomenament

Perquè Julián Sánchez Melgar sigui el nou Fiscal General de l'Estat, un cop l'ha proposat ara el govern en el consell de Ministres, cal encara que passi pel Congrés dels Diputats. Sánchez Melgar ha estat triat després de les propostes que ha fet el Consell General del Poder Judicial, el màxim organisme de la judicatura.

Ara, i segons l'Estatut Orgànic de Ministeri Fiscal, haurà de comparèixer en comissió a la Cambra perquè es puguin valorar els seus mèrits i la seva idoneïtat per ocupar el càrrec. 

Un cop nomenat, haurà de fer el jurament o promesa del càrrec davant el rei Felip VI i després en prendrà possessió davant el Tribunal Suprem.