No hi ha res escrit encara en aquest judici, que cada dia que passa és imprevisible. No només en com van les declaracions dels testimonis, sinó quines seran. Perquè el calendari canvia de dos a tres cops per setmana.

En una setmana on la mirada està fixada en dijous, en el major Josep Lluís Trapero, que encara no sabem si declararà, desfilen testimonis d'Unipost i empreses relacionades amb la campanya publicitària per demostrar la malversació, tot i que alguns testimonis cauran perquè estan imputats.

Com David Palanques, secretari de Difusió de la Generalitat, que com que està imputat pel jutjat d'instrucció 13, s'ha negat a declarar. 

Avui, de moment, el més rellevant és que els testimonis han marejat la fiscalia fins que l'han tret de polleguera. Primer Emili Quevedo, que va ser cap de la comissaria general tècnica de planificació de la seguretat, ha desmarcat les decisions dels Mossos d'Esquadra de les decisions polítiques

El comissari a més ha deixat descol·locat el fiscal quan li ha dit que es van activar el doble d'efectius que en una jornada electoral: "El dispositiu de Mossos per a l'1-O va ser d'uns 7.800 agents. En una jornada electoral normal se n'hi destinen entre 2.500 i 3.000". 

"Desafortunadament, el compliment de la interlocutòria de la magistrada no es va portar a terme en la seva integritat", ha admès Quevedo, tot i que hi ha inclòs els cossos i forces de seguretat de l'Estat. "Vam tancar el màxim de centres de votació", ha insistit, i ha reblat dient al fiscal: "No és adequat parlar d'un dispositiu de Mossos, d'un de Guàrdia Civil i d'un de CNP. És obvi que era un dispositiu conjunt". 

El mareig ha seguit a la tarda, després d'una pausa de 4 hores, quan han arribat els treballadors d'Unipost. No han amagat que tenien material de la Generalitat per repartir, però també han dit que va quedar tot aturat perquè no hi havia albarans, i de retruc, tampoc factures. 

Consuelo Madrigal ha intentat posar entre l'espasa i la paret Francisco Fuentes quan l'ha burxat sobre si sabia de qui era l'encàrrec o no.

"El servei no es pot facturar abans del repartiment", ha explicat Albert Planas, director de producció de Catalunya d'Unipost. "Les cartes van arribar sense cap tipus d'instrucció", ni albarà ni instruccions. "Per això estaven aturats" els enviaments, ha explicat Planas. "Estaven tots els enviaments retinguts a l'oficina de Terrassa", ha insistit.

El fiscal Jaime Moreno ha fet explicar com va ser l'escorcoll del 20 de setembre i ha hagut de ser advertit per Manuel Marchena per induir les respostes del testimoni. 

La fiscal ha intentat posar en boca del testimoni que el seu contacte era Toni Molons, que era secretari de Difusió del Govern.

Nova jornada, doncs, sense provar la malversació de diners públics. Jornada que ha començat amb la declaració de Manel Castellví que ha reconduït el testimoni de dijous passat. 

Manel Castellví rectifica i diu que la previsió de risc l'1-O que havien fet "va fallar", que un cop arribat l'1-O es va veure que a les escoles hi havia ciutadania no organitzada i que els grups radicals no hi eren. 

Demà declaren més testimonis relacionats amb el delicte de malversació. Estan citats Oriol González, de Buzoneo Directo; Rosa Maria Sans i Enric Mary, de l'empresa Atiplan; i Enric Vidal que és qui feia els encàrrecs de disseny.