Les entitats sobiranistes han presentat les claus de l’acció de protesta de cara al judici al president Artur Mas i a dues de les seves conselleres, Irene Rigau i Joana Ortega, a qui la fiscalia acusa d’haver organitzat el 9-N. En aquest sentit, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha insistit que és important demostrar “la capacitat de mobilització permanent del poble de Catalunya”. És a dir, “ha de ser una mobilització excepcional per demostrar que no abandonem el camí del referèndum”.  

Amb el lema “El 6-F ens jutgen a tots”, Òmnium, AMC, AMI i ANC demanen a tots els demòcrates que facin un esforç per a acompanyar el president Mas el 6-F i que, si cal, “els qui tinguin obligacions laborals, assumeixin la possibilitat de demanar un dia festiu per participar a la mobilització”. “Aquesta és una crida excepcional però el moment també ho és”, ha reconegut el president de l’ANC, Jordi Sànchez.

Inscripcions

Per tal d’interpel·lar directament els ciutadans, aquesta vegada l’organització ha apostat per replicar la dinàmica de les inscripcions que han servit per organitzar els actes de la Diada.

Des de primera hora d’aquest matí, s’ha activat el web www.9nsomtots.cat que és la via per confirmar la participació a la mobilització del 6-F. A banda, també s’habilitarà un servei d’autobusos per aquells qui es desplacin des de fora de Barcelona.

El judici està previst a les 8:15 del matí del dilluns, 6 de febrer. Però encara s’ha de confirmar si es farà al TSJC, al Passeig Lluís Companys, o bé a la Ciutat de la Justícia, a L’Hospitalet del Llobregat. 

Democràcia Intervinguda

El president d'Òmnium Cultural ha subratllat que "la democràcia a Catalunya està intervinguda"; segons el seu parer, els representants polítics i el Parlament estan essent qüestionats per la justícia espanyola.

No ha descartat que es convoquin més mobilitzacions perquè el judici a Mas, Ortega i Rigau està previst des del 6 de febrer fins al 10, però ho ha condicionat al curs dels esdeveniments durant els propers dies.

Cuixart ha titllat de "farsa" l' 'Operació diàleg' del Govern espanyol i ha cridat a la mobilització permanent del sobiranisme per defensar la voluntat de Catalunya de decidir el seu futur polític en el referèndum anunciat per al proper setembre.

Convoquen institucions i entitats 

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, no ha assistit a l'acte però ha transmès un missatge gravat: "Recordem que el 9N Mas va posar les urnes perquè ho vam demanar els catalans. No jutjaran el president Mas, ens estaran jutjant a tots".

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha explicat que "és el moment que aquest país s'uneixi per defensar un dels pilars bàsics de qualsevol societat, la democràcia", i ha demanat a totes les institucions i entitats que vagin a la mobilització al costat de la ciutadania.

"El 9N va ser l'acte de rebel·lia democràtica més important de la història de Catalunya. El president i el Govern se la van jugar, ara és el moment que els catalans ens la juguem també", ha sentenciat.