Efectius de la Policia Nacional han detingut dos joves a la comarca del Baix Ebre per escriure missatges a les xarxes socials contra agents del cos i la Guàrdia Civil, com ara «No mereixeu viure putos guàrdies civils i nacionals» o «Cal anar calar foc a les casernes de la Guàrdia Civil».

La policia espanyola els acusa de ser autors d'un delicte d'amenaces i un altre d'injúries. Els nois van efectuar "contínues publicacions i comentaris a les xarxes socials amb els quals incitaven a l'odi i la discriminació" d'aquests efectius arran dels episodis viscuts durant la jornada del referèndum del passat 1-O, segons un comunicat policial.

Aquestes detencions se sumen a les dues que ha efectuat la Policia Nacional a la província de Tarragona de dues persones acusades de difondre en les xarxes socials missatges d'odi i amenaces als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya per impedir la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

Fonts de la investigació han informat que els dos detinguts, els dos veïns de petites poblacions de la zona de les terres de l'Ebre, han quedat ja en llibertat, a l'espera que el jutge de guàrdia de Tortosa els citi com a investigats pels delictes d'incitació a l'odi i discriminació, amenaces i injúries.