Tranquil·litat i diàleg per "evitar la implosió". Això és el que ha demanat qui va ser el candidat socialista a la presidència del govern espanyol l'any 1999 i ministre d'Obres Públiques, Josep Borrell, a la Cadena Ser, i ha aprofitat per demanar a Eduardo Madina "sortir de la seva indecisió" i a Susana Díaz "dir com anem a l'oposició" perquè "quan va dir que no es podia governar amb 85 diputats hauria d'haver estat conseqüent i dir que ens hem d'abstenir". 

Borrell, que ha advocat per la celebració d'un congrés federal que resolgui "la lluita de poder" dins del PSOE, ha posat sobre la taula que, malgrat que hagin dimitit 17 membres de l'executiva, Pedro Sánchez continua sent el secretari general perquè "només pot ser cessat per un congrés o per una moció de censura al comitè federal".

Precisament per això ha volgut deixar clar que "no existeix el concepte d'una comissió gestora a l'estatut del PSOE" i ha deixat anar que "diuen que hi ha un cop d'estat, però si ho fos, estaria organitzat per un sergent chusquero".

El primer pas a seguir és, per l'exministre, "fixar una posició davant la formació d'un govern", decisió que, ha opinat, pot prendre's aquest dissabte durant la reunió del comitè federal. El segon serà decidir quin és el posicionament socialista davant Podemos. Borrell ha proposat "parlar amb el senyor Iglesias" perquè "molts dels fills dels socialistes estan allà". Precisament per això ha volgut deixar clar que "no podem imaginar que l'esquerra torni a governar si no hi ha convergència".

Carrega contra Prisa

Borrell també ha aprofitat per carregar contra l'editorial de El País d'ahir titulat "Salvar el PSOE" i que va qualificar Sánchez d'"insensat sense escrúpols" i s'ha lamentat que l'escrit és una de les altres coses que li "fa pena" d'aquest diari.

En aquest sentit ha deixat anar que "que jo sàpiga, el grup Prisa no pot cessar encara el secretari general del PSOE".