L'exministre de l'Interior José Luis Corcuera ha formalitzat avui la seva baixa com a militant del PSOE després del triomf de Pedro Sánchez en les eleccions primàries a la Secretaria General del partit.

Corcuera, que s'havia manifestat públicament contrari a les posicions política de Sánchez, va presentar ahir la seva renúncia a la militància socialista en l'Agrupació de Portugalete (Bizkaia), a la qual pertany l'exlehendakari Patxi López, que també va presentar la seva candidatura per liderar el PSOE, segons han informat fonts del partit.

Ministre d'Interior amb el Govern presidit per Felipe González des de 1988 fins a 1993, durant el seu mandat es va aprovar, el febrer de 1992, la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a "Llei Corcuera".

L'exministre de l'Interior va formar part del grup d'al voltant de quaranta excàrrecs socialista que, el gener de l'any passat, van fer una crida a Pedro Sánchez, llavors en la seva primera etapa al capdavant del PSOE, perquè rebutgés una aliança amb Podemos, per considerar que seria un "suïcidi" per al partit.