Ni més ni menys que 120.000€ seran descomptats automàticament de les arques de la Generalitat per part del Govern espanyol per a l'escolarització en castellà dels fills de 20 famílies catalanes. Seran fins a 6.000 euros per alumne, tal com recull un Reial Decret dels de Mariano Rajoy, en coherència, diu, amb el cost que suposa l'escolarització pública anual del mateix. 

La informació ha estat donada a conèixer aquest dissabte per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, tot i assegurar que "no permetrem l'escolarització en centres privats". És en aquest sentit que no queda clar on podrien acabar cursant els estudis aquesta vintena d'estudiants. 

Aquesta decisió és conseqüència de les polítiques educatives portades a terme pel polèmic exministre d'Educació, José Ignacio Wert, autor de la frase "s'ha d'espanyolitzar els nens catalans". Concretament, la desobediència de la Generalitat a oferir un 25% de matèries en castellà a primària i secundària, amb sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 2014, va obligar Wert a fer aquest moviment, que fins ara ha tingut poc efecte.

De fet, aquesta iniciativa ha portat a situacions ben sonades, com la denegació de moltes de les sol·licituds, que presumptament pretenien aprofitar l'ocasió per portar els fills a escoles privades, però que el centre alternatiu que proposaven tenia com a llengua vehicular el català.