El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el nomenament de qui va ser cap de gabinet de Mariano Rajoy, el barceloní Jorge Moragas, com a ambaixador a les Filipines, així com el de Gabriel Ferrán com a ambaixador a l'Afganistan i Ricardo Martínez Vázquez a Alemanya.

A Moragas se l'ha situat com un dels principals responsables de l'anomenada Operació Catalunya, que, a partir del 2012, va intentar frenar el procés sobiranista mitjançant la fabricació de proves per desacreditar dirigents independentistes, des del president Artur Mas a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias o el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Moragas, que es de gener era representant permanent d'Espanya davant de l'ONU, ha estat substituït en aquest lloc| per Agustín Santos. Moragas, diplomàtic des de 1995, va tenir la seva primera destinació al Palau de la Moncloa i allà va desempenyorar diversos càrrecs fins al 2004.

El 2002 va assumir la Secretaria de Relacions Internacionals del Partit Popular i el 2008, la coordinació de la Presidència amb Mariano Rajoy. Entre 2004 i 2017 va ser elegit diputat popular per Barcelona i, amb el retorn del PP a la Moncloa va ser nomenat director de Gabinete de la Presidència i secretari del Consell de Seguretat Nacional d'Espanya, càrrec que va deixar el desembre de 2017 per anar d'ambaixador a l'ONU.