"Estem estudiant que els Mossos i l'Ertzaintza s'incorporin en el Centre d'Intel·ligència Contra el Terrorisme i Crim Organitzat (CITCO)". Aquesta és la resposta del ministre de l'Interior i candidat del PP per Barcelona al 20D, Jorge Fernández Díaz, a la carta que el conseller del mateix ram, Jordi Jané, li va remetre la setmana passada demanant integrar la policia catalana en el cervell de la lluita antiterrorista espanyola.

En una compareixença aquest matí a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, on s'ha reunit amb el coordinador europeu antiterrorista, el belga Gilles de Kerchove, el ministre ha assegurat que en el passat s'havia proposat l'entrada dels cossos policials català i basc al CITCO i ha deixat entreveure que s'hi van negar. "Si ara ho demanen, rectificar és de savis", ha puntualitzat.

Fernández Díaz ha insistit a recordar que ha estat gràcies a ell que els Mossos s'han incorporat de manera "regular i permanent" en el comitè d'avaluació de l'amenaça terrorista. Una taula formada pel CNI i els serveis d'informació de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia i que eleva al CITCO les seves anàlisis per tal que proposi al Consell de Seguretat Nacional canviar el nivell d'alerta terrorista.

(FOTO: Jorge Fernández reunit a la Delegació del Govern a Catalunya amb Gilles de Kerchove i els equips respectius / EFE)