El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va informar Mariano Rajoy de les converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per fabricar escàndols contra ERC i CDC, segons avança aquest matí el diari Público a partir dels enregistraments de dues reunions mantingudes els dies 2 i 16 d'octubre del 2014 al despatx del ministre.

"El president del Govern ho sap", indica Fernández Díaz en una de les converses amb De Alfonso, confirmant el coneixement de Rajoy del pla tramat poc abans de la consulta del 9-N per tractar de desprestigiar els líders d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Sempre segons aquest mitjà, la primera de les reunions va tenir lloc el 2 octubre del 2014 entre les 10.00 i les 11.30 del matí al despatx del ministre, on De Alfonso s'havia mostrat disposat a agilitzar gestions per trobar proves incriminatòries contra Oriol Junqueras, Francesc Homs i Felip Puig. Al seu torn, Fernández Díaz li hauria assegurat que informaria algú destacat del Govern espanyol: "Prenc bona nota i traslladaré aquesta conversa a qui et pots imaginar".

En una segona conversa, 14 dies després, s'actualitza l'agenda d'investigacions i el ministre confirma una de les gestions que ha realitzat en aquest temps, "el president del Govern ho sap".