Diversos mitjans de comunicació europeus s'han fet ressò de l'ingrés de Jordi Turull a la infermeria de la presó de Lledoners després de 14 dies de vaga de fam.

El mitjà francès 20 Minutes va incloure la notícia ahir, tot destacant també que el tribunal demana fortes penes per al polític català.

L'Indépendant, un diari de la Catalunya Nord que segueix habitualment l'actualitat del Principat, recull també la notícia de l'ingrés a la infermeria i explica que els presos polítics acusen el Constitucional de bloquejar els seus recursos per impedir que apel·lin a la justícia europea.

A Bèlgica el fet ha estat recollit pel diari flamenc De Standaard, que informa que els polítics catalans fa més d'un any que són a presó i que denuncien que el sistema judicial espanyol els impedeix recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans.

A Portugal, el diari Público ha inclòs la notícia, i ha recollit el tuit del president del Col·legi Oficial de Metges de Catalunya, Jaume Padrós. A la fi de l'article, la periodista de Público, Andreia Friaças, també apunta que el Suprem, preocupat per la vaga de fam, podria transferir a Madrid aquests presos.

També l'agència de notícies russa Sputnik inclou la piulada de Padrós, explica que Puigdemont va haver de sortir d'Espanya per escapar del procés judicial i recorda que la justícia espanyola demana grans penes per als polítics independentistes.

Pel que fa a l'agència de premsa nord americana Associated Press News, es fa ressò de l'ingrés mèdic del conseller Turull a partir d'una entrevista que li han fet a ell i a l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana: