El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha volgut deixar clar aquest diumenge que “Catalunya serà el que decideixi el Parlament” i ha assegurat que el govern català “no es quedarà sense fer res” davant l’aplicació del 155 anunciada ahir pel president espanyol Mariano Rajoy.

En una entrevista a RAC1, Turull ha reclamat la “màxima unitat” davant les mesures que patirà l’autogovern properament, i ha defensat que ara “cal moure’ns en el terreny d’allò efectiu”, i no limitar-se a dir “el que queda bé”. En aquest sentit, assegura que cal una “defensa a ultrança de les institucions catalanes”, però feta de forma meditada. “Hi hem de posar cap, estómac i cor", ha volgut deixar clar.

Sobre aquesta actuació, Turull assegura que “l’anunciarem de seguida”, i ha reiterat que “no ens quedarem sense fer res” davant d’un Estat que “es dedica a aniquilar les institucions i l’autogovern” de Catalunya. “S’ha provat de tot, i amb aquest Estat és impossible”, ha assegurat.

Turull també ha explicat que unes hipotètiques eleccions no estan per ara “sobre la taula”, i ha volgut deixar clar que “ja ens hem comptat moltes vegades”. En aquest sentit, i en clara referència al referèndum de l’1 d’octubre, el conseller de la Presidència ha afirmat que “tenim molt clar el mandat dels ciutadans de Catalunya”.

Davant la posició de la Unió Europea -els màxims representants de la qual de moment han tancat files amb Rajoy-, Turull ha alertat que qui ara “se situa fora de la llei” és l’Estat espanyol, que pretén fer un “cop d’Estat” davant les institucions catalans, escollides democràticament. “Que en prengui nota Europa”, ha sentenciat.