Jordi Sànchez no s’imagina que Ada Colau no col·labori en l’organització el referèndum de l’1 d’octubre a través de la cessió d’espais municipals. Així ho assegura el president de l’Assemblea Nacional Catalana en declaracions a El Nacional, després que l’alcaldessa de Barcelona fixés un termini de 48 hores per prendre una decisió, que en principi finalitza aquest dissabte. “No posar les urnes seria la mort política d’Ada Colau”, adverteix Sànchez.

El dirigent de l’entitat sobiranista no s’imagina que Barcelona en Comú s’acabi situant en el mateix bàndol que el Partit Popular. “Algú creu que la senyora Colau estarà al costat de Rajoy negant les urnes als catalans?”, es pregunta Sànchez. “Algú s’imagina gent seguint l’alcaldessa l’1 d’octubre, quan surti de casa, mirant-la a la cara i preguntant-li per què no ha pogut votar, on està el principi democràtic que defensava?”.

En aquest sentit, el president de l’ANC es mostra convençut que Colau cedirà els seus espais municipals perquè els barcelonins puguin sortir a votar. “Puc entendre que un alcalde que governa amb Ciutadans, com a Tarragona o Lleida, no faciliti els espais electorals”, afirma. I afegeix: “El que no puc entendre és que l’alcaldessa de la capital del país, dos anys després d’haver guanyat amb la bandera de la nova política, la participació i la regeneració, no faciliti la votació”.

No obstant això, si l’Ajuntament de Barcelona acaba no cedint els espais municipals per al referèndum, Sànchez sosté que els barcelonins podran votar de totes maneres. Així li ho han transmès el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras. “El debat no és si Barcelona podrà votar o no, sinó si votarem on sempre hem votat”, diu el president de l’Assemblea. “El Govern de Catalunya i el teixit associatiu de la ciutat garantiran que hi hagi espais de votació”.

“De la mateixa manera que en el seu moment vam exigir a Artur Mas ‘president, posi les urnes’, ara li diem a Ada Colau: ‘alcaldessa, posi les urnes’”, assegura Jordi Sànchez.