Jordi Pujol ho té clar. L'expresident de la Generalitat veu l'actual vicepresident Oriol Junqueras com el proper president de la Generalitat. I no només això. No està d'acord amb el canvi de nom de CDC, que considera que l'hauria d'haver mantingut, de la mateixa manera que va fer, per exemple, Volskwagen, que va sortir malparat del cas de les emissions, però no va canviar de nom i "torna a ser el primer productor mundial de cotxes".

Així ho va deixar anar en una trobada amb un grup de joves a Barcelona, una conversa gravada publicada per La Vanguardia en què atribueix la possibilitat que Junqueras sigui president a la "debilitat" del PDeCAT.

"Si les coses es desmilloren una mica per part del PDeCAT i tot això, és fàcil que el president de Catalunya sigui Junqueras amb una aliança amb no sé qui. Ell sol tampoc, suposo que amb una aliança amb el PDeCAT", subratllava, per acabar dient que "jo crec que ERC s'aprofita molt de la debilitat de Convergència".

El relleu de Mas

Pujol també parlava sobre com va arribar a un acord amb Artur Mas perquè sortís del partit. "Jo crec que has de fer això", li va dir, al mateix temps que va proposar la seva expulsió del partit, així com que "em retireu els honors i la pensió".

Sobre Mas, també va deixar clar que "es pensaran [la possibilitat d'anar a la presó] perquè tenen la probabilitat de fer mal sense la necessitat d'això, per exemple amb la inhabilitació", cosa que podria evitar que tornés a ser candidat a la presidència del Govern. "Ara si l'inhabiliten, ja està kaput definitivament", sentenciava.