Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l'expresident de la Generalitat, no ha recorregut la sanció imposada per la Comissió Disciplinària del centre penitenciari de Soto del Real després de traficar reiteradament amb targetes de telèfon d'un altre intern en el mòdul 4 d'aquesta presó, han informat fonts penitenciàries.

El fill gran de Jordi Pujol ha estat castigat formalment 60 dies per utilitzar els codis de telèfon d'un altre pres, W.A.O.L, que va ser temps enrere el seu company de cel·la. Aquest intern va ingressar en 2016 a Soto del Real i va manifestar davant de la Direcció de Serveis que va fer cas a les exigències de Pujol Ferrusola, amb qui reconeix que "discrepava en molts aspectes".

El company de cel·la de Pujol Ferrusola va explicar davant dels responsables de Soto del Real que ambdós discutien, per exemple, quan veien la televisió, perquè, segons ell, el "coaccionava per canviar de canal quan sortien informacions relatives a Espanya".

Tot i que van ser separats de cel·la, després va accedir a cedir-li part de la seva quota de trucades (deu per setmana) i, a canvi, Pujol Ferrusola li va regalar una targeta de telèfon de cinc euros i una altra amb saldo ja utilitzat.

L'intercanvi de targetes de telèfon és un comportament irregular dins del règim disciplinari dels centres penitenciaris, per això el fill gran de Pujol ha estat castigat una vegada que els funcionaris el van sorprendre el passat 7 d'agost trucant amb codis de telèfon d'un altre intern a les cabines de la planta primera i segona del mòdul quatre, malgrat que ell ocupa cel·la en la primera.

Pujol Ferrusola va reconèixer els fets davant dels funcionaris de la presó després de ser agafat in fraganti en l'ús dels codis d'un altre pres. No obstant això, aquella mateixa tarda van tornar a sorprendre'l fent ús dels codis d'un altre pres.

Per aquests fets, el fill gran de Pujol ha estat sancionat amb dues faltes greus que impliquen la suspensió d'actes recreatius durant 60 dies. En aquest temps no podrà gaudir d'activitats culturals ni esportives. Les dues faltes s'han justificat per incomplir les seves obligacions com a intern i per haver-se concertat de forma fraudulenta amb un altre intern.