Transmetent tot el seu "suport" als agents que durant aquests dos dies han hagut de vetllar per la seguretat ciutadana pels aldarulls de Gràcia, el conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha mostrat "convençut" que tots els responsables policials tenen integrat "el principi de congruència com a una exigència prioritària en la seva actuació" i ha titllat la crema de vehicles i contenidors d'"inadmissible".

Durant l'acte d'inauguració del Security Forum, Jané ha titllat els fets de "greus" i, tot i condemnar "els encaputxats que porten material inflamable", ha volgut deixar clar que "respectem els drets a la manifestació", però que també demanen "respecte" pels veïns perquè "han posat en una situació de risc moltes persones i béns". 

"No es pot permetre que una minoria dels manifestants converteixin una protesta pacífica en un acte violent", ha reiterat afligit.

Sense donar més detalls perquè no era l'objectiu de la compareixença, el conseller d'Interior ha recordat que aquesta tarda a les 15 hores el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, donarà explicacions al Parlament sobre les càrregues policials i els aldarulls.

Dues nits d'aldarulls

Tot va començar aquest dilluns al voltant de les 10 hores, quan els mossos van dirigir-se cap al local del Banc Expropiat per desallotjar els okupes que hi havia dins. Deu hores més tard van aconseguir-ho, però després de la primera manifestació, el paisatge del barri de Gràcia de Barcelona va canviar per complet.

Al voltant de les 22 hores, algun dels integrants a la manifestació van cremar un camió de la neteja de l'Ajuntament de Barcelona, diferents contenidors i papereres i van bolcar un cotxe i diverses motocicletes. El balanç: uns 15 ferits i un detingut.

La segona nit ha estat més suau, però tampoc s'ha quedat curta. Tot i que no hi ha hagut destrosses importants del mobiliari urbà, després de la concentració en què van assistir unes 500 persones, alguns dels manifestants han tornat a intentar ocupar el local i ha estat llavors quan els mossos han carregat amb porres, fet que ha deixat uns quants manifestants ferits i quatre agents amb contusions lleus.