El conseller d'Empresa, Jordi Baiget, ha assegurat avui que veu amb "escepticisme" l'oferta de diàleg feta pel Govern espanyol a la Generalitat i ha criticat que la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, s'hagi reunit aquesta setmana amb Inés Arrimadas (C's) i Miquel Iceta (PSC) abans que amb algun membre del Govern. "Si vol un diàleg franc i sincer, que pugui treure fruits, la primera cosa que s'ha de fer és parlar amb qui té la legitimitat, amb qui governa," ha reprovat durant una entrevista de Catalunya Ràdio.

Així mateix, ha lamentat que l'executiu central no hagi abordat cap de les propostes que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu antecessor, Artur Mas, van portar a Mariano Rajoy i que, segons el conseller, "amb el temps que fa que es van plantejar, la resposta ja hauria d'estar preparada".

"És més, algunes respostes ja haurien de ser efectives", ha afegit Baiget, que ha asseverat que des del partit majoritari del Parlament, JxSí, no s'ha percebut cap canvi d'actitud en el Govern central.

Confiar en la CUP

El conseller ha defensat que els pressupostos del 2017 presentats pel Govern tenen un augment de despesa social de més de 1.000 milions d'euros i ha fet referència a la CUP perquè es puguin aprovar: "Confio que la CUP sigui coherent amb la posició i compromisos que es van assumir després de la qüestió de confiança".

"No és xantatge. La vida democràtica d'un país és que hi hagi pressupostos", ha subratllat, i ha afegit que els comptes s'han negociat amb els anticapitalistes. Tanmateix, ha lamentat que l'esforç tributari de ciutadans i empreses de Catalunya "no es veu reflectit en els pressupostos" per les previsions d'ingressos i el límit de despesa a què, ha dit, obliga l'Estat.