El jutge Ismael Moreno creu que Joan Coma podria fugir "del territori nacional a països de fora de l'àmbit de la Unió europea" i que això "dificultaria la seva posada a disposició judicial en el cas hipotètic que incomplís la seva obligació de comparèixer quan sigui requerit". Ho deixa clar en la interlocutòria que el secretari judicial ha donat en mà al regidor de Vic, després de dues hores esperant als calabossos de l'Audiència Nacional poder sortir, quan ja s'havia dictat la seva llibertat.

El magistrat també remarca en el text que Joan Coma ha desobeït l'ordre per anar a declarar i que ha fet públic que "no reconeix els Tribunals de Justícia quan consideri que no respecten els drets polítics dels pobles". Ismael Moreno recull part de les declaracions que Joan Coma ha anat proclamant aquests darrers dies i que formen part també de l'ideari de la CUP. En aquest sentit, diu que retira el passaport a Coma com a mesura preventiva perquè el regidor diu "no complir les lleis que consideri injustes i que suposin un obstacle a la seva suposada separació de Catalunya". 

Pel magistrat, la desobediència de Joan Coma és l'excusa perfecte per impedir que surti del país i retirar-li el passaport. I el posa a prova citant-lo a comparèixer quan el jutge cregui oportú sense fixar una periodicitat com es fa en la majoria dels casos. 

La interlocutòria recull exactament els motius pels quals s'investiga Joan Coma per un presumpte delicte de provocació de sedició. Detalla que el regidor de la CUP de l'Ajuntament de Vic, a l'hora de votar la moció de suport a la resolució I/XI del Parlament de Catalunya "crida els ciutadans a l'incompliment de les lleis que considera injustes, així com a desobeir els tribunals, i de forma concreta, al Tribunal Constitucional". Ismael Moreno remarca que Joan Coma considera el TC sense legitimitat i que ho exemplifica "fent servir la coneguda frase 'nosaltres sempre hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous'". 

Descarrega't aquí la interlocutòria