Novetats en el cas Pujol. Després que sortís a la llum que càrrecs de la policia estan fent xantatge al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i a la Casa Reial amb el 'cas Corinna', avui El Mundo publica que ara alguns policies impliquen el rei Joan Carles I en el cas de l'expresident Jordi Pujol.

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata haurà d'incorporar ara al cas aquesta nova informació, que sosté que s'hauria promès un informe favorable per als Pujol a canvi que no desvetllessin informació sobre els comptes del rei emèrit, concretament els diners que presumptament tindria en un compte anomenat Soleado de Gürtel a Suïssa.

El comissari José Manuel Villarejo torna a estar implicat en aquest cas. Ell hauria redactat les notes que destapen la relació entre el CNI i els Pujol, mentre que hauria estat Francisco Marco, el propietari de Método 3, qui les hauria fet públiques. De fet, ja va ser Marco qui va implicar dos treballadors seus en el cas, Antonio Tamarit i Julián Peribáñez, i va assegurar que havien estat cobrant diners públics a canvi d'informació.

Joan Carles i Soleado

Davant d'això, el CNI ha trencat el seu silenci i ha carregat en declaracions al mitjà citat contra Villarejo perquè, a parer seu, "la millor manera de dignificar una mentida és citar el CNI". Ara bé, segons els documents entregats per Villarejo, "alguns responsables del CNI negociarien amb el mateix Pujol d'ajudar-lo a canvi que no revelés les relacions d'altes personalitats de l'Estat espanyol amb el compte Soleado".

El comissari, però, no és l'únic que ha destapat informació relacionada amb el cas. Altres càrrecs de la policia haurien assegurat a De la Mata que existeix una informació que implica els exsecretaris d'Estat del PP Juan Costa i José Manuel Fernández Norniella al cas Pujol.

En mig de les acusacions entre uns i altres, i de passar-se la patata calenta entre tots, el jutge de l'Audiència vol prendre declaració a Tamarit i Peribañez perquè aclareixin, d'una vegada, la implicació de la policia en tot aquest cas.