El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha advertit que avui s’ha de saber quin dia es convoca la Junta de Seguretat de Catalunya i ha ofert al ministre, Juan Ignacio Zoido, dues dates, el 5 i el 10 de juliol. Això hauria de servir per superar els problemes d’agenda que el ministre va argumentar davant la decisió del president, Carles Puigdemont, de convocar la Junta el dia 3 de juliol arran de les dilacions del ministeri.

Les negociacions dels darrers mesos han permès tancar l’ordre del dia de la reunió d’aquest organisme de coordinació que no es convoca des del 2009. Per aquesta raó, i davant del silenci del ministeri a les successives dates que se li havien ofert, el Consell Executiu va decidir dimarts passat convocar la Junta no més tard de la primera setmana de juliol. Posteriorment, Puigdemont va concretar que seria el 3 de juliol.

No obstant això, el ministre va argumentar problemes d’agenda, per la qual cosa des de Presidència s’han ofert dues dates alternatives.

“Estem convençuts que avui ha de sortir quina data ha de ser. No tindria sentit no fer-ho si tots estem d’acord a fer la reunió i hi ha l’ordre del dia tancat”, ha assegurat el conseller des de Madrid a més d'advertir que en aquesta convocatòria “no pot interferir en cap moment el debat polític”.

Aquesta tarda hi haurà una reunió al ministeri entre una delegació de la Conselleria d'Interior, encapçalada pel secretari general del departament, César Puig; el director de la policia, Albert Batlle, i el secretari d’Estat d’Interior, José Antonio Nieto. Paral·lelament, Jané, que avui és al Congrés per participar en una jornada sobre seguretat viària infantil, té previst aprofitar l’estada a Madrid per mantenir contactes sobre aquest tema.