"A nosaltres ens dol el que va passar". Amb aquestes paraules en el ple del Parlament, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha demanat disculpes a Ester Quintana, que va perdre un ull durant la vaga general de novembre de 2012 pel tret d'una pilota de goma dels Mossos d'Esquadra. No obstant això, Jané també ha recordat que ja li va demanar disculpes públicament. 

El titular d'Interior ha reconegut que la pèrdua de l'ull de Quintana va succeir en el marc d'una actuació policial, però ha matisat que "segur que cap efectiu volia causar aquest mal". De fet, ha subratllat que el cas està encara en procés judicial. Un judici que ha començat aquesta mateixa setmana. 

D'altra banda, també ha recordat que ha d'haver-hi una tasca de proximitat i d'indemnització "quan sigui jurídicament possible" en aquests casos, i ha explicat que estan revisant els set casos de perduda d'ull per presumpte impacte de bala de goma, per estudiar si es pot indemnitzar d'altres afectats.

Aquesta ha estat la resposta del conseller a una pregunta de la diputada de la CUP, Mireia Vehí, que ha criticat les actuacions de les brigades antiavalots de la policia catalana. En aquest sentit, ha lamentat que la Generalitat no es personi en el cas de Quintana però sí quan els agents pateixen ferides per petites que siguin. Unes ferides que són normals tenint en compte "la violència amb la qual actuen" les Brimo, ha ironitzat. 

Davant d'aquestes crítiques, Jané ha replicat que abans de fer aquest ús dels antiavalots hi ha una mediació, per la qual cosa ha posat l'accent en la seva confiança en el cos policial. "Vull defensar la professionalitat dels Mossos d'Esquadra, la seva proximitat. Són molts els ciutadans que ens expliquen les seves actuacions properes i professionals. Evidentment, de vegades fan un ús legítim de la força", ha justificat.