El conseller d’Interior, Jordi Jané, i el ministre homòleg, Juan Ignacio Zoido, s'han reunit per primer cop des del nomenament del segon en un "clima altament positiu" i amb la intenció de "maximitzar esforços en l'àmbit de la seguretat". Així, Jané ha reafirmat la “necessitat” que els mossos puguin "col·laborar" en matèria gihadista.

Jordi Jané ha comparegut aquest dimecres a Madrid després de la primera reunió amb el nou ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, on la qüestió del terrorisme ha estat primordial en una conversa que s'ha succeït en un "clima altament positiu".

Jané ha traslladat al ministre la “necessitat” que els Mossos d’Esquadra s’integrin al Centre d’Intel·ligència contra el terrorisme i el crim organitzat, perquè la policia catalana “pugui col·laborar i tingui tots els instruments necessaris per donar resposta adequada a aquestes amenaces”.

Així, ha defensat la necessitat de tenir contactes bilaterals entre Govern català i espanyol, que considera “absolutament necessaris en l’àmbit de la seguretat”. Cal, afirma, “una necessària col·laboració entre tots els cossos policials”.

El conseller també ha dit que ara Zoido “ha de tenir un temps per entendre la nova situació”, per tal que es pugui signar posteriorment aquest acord de col·laboració de què “ja se n’ha parlat en el passat”.