El sindicat Intersindical-CSC ha registrat a la Conselleria de Treball de la Generalitat una convocatòria de vaga general a Catalunya entre el 10 i el 16 d'octubre, ha informat el Govern. Fins ara, aquest sindicat minoritari ha estat l'únic que ha presentat un preavís d'aquesta nova convocatòria.

El registre es produeix dies després de la jornada d''Aturada de país' i de vaga general d'aquest dimarts, convocada per diversos sindicats i que va comptar amb una àmplia adhesió.

Segons han explicat fonts del sindicat, es "tirarà endavant o no en funció dels esdeveniments dels propers dies". Per ara, es tracta d'un preavís que ja han fet arribar al Departament de Treball. La convocatòria registrada és d'una vaga general de set dies consecutius però des del sindicat expliquen que això no vol dir que acabin cridant a l'aturada tots els dies, sinó que en triaran "un o diversos".

En l'anterior convocatòria de vaga general del passat 3 d'octubre, els altres sindicats convocants —CGT, Intersindical Alternativa, Intersindical i COS— ja van utilitzar aquesta fórmula registrant vagues del 2 al 13 i del 3 al 9 d'octubre. No va ser el cas de la Intersindical-CSC, que va registrar vaga només pel 3-O.