Dit i fet. Després que ahir el Tribunal Constitucional acordés per unanimitat invalidar els acords pel referèndum del Parlament del 6 d'octubre del 2016, avui els membres de la Mesa de la cambra catalana estan rebent la interlocutòria -a falta de la notificació oficial- que anul·la els acords que es van prendre aquell dia sobre el "futur polític de Catalunya".

La interlocutòria avisa tant la presidenta Carme Forcadell com els quatre membres de la Mesa implicats en el procés -Lluis Corominas, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet- que "s'abstinguin de realitzar qualsevol actuació tendent a executar la Resolució 306/XI" i els adverteix que, en cas que desobeeixin, incorreran en responsabilitats "inclosa la penal".

La secretària primera de la Mesa, Anna Simó, ha penjat a Twitter el document i ha assegurat: "Seguim".

La resolució sencera es publicarà al proper Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). 

Els magistrats ja van suspendre cautelarment la resolució pactada entre JxSí i la CUP el passat 15 de desembre, i ara emetran una sentència sobre el fons de la qüestió i decidiran sobre la petició per traslladar el cas a la Fiscalia. 

Comissió d'estudi

El TC repeteix el que ja va fer el 10 d’octubre en relació a la votació de les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent, quan van traslladar el cas a la Fiscalia i aquesta va presentar una querella per prevaricació i desobediència davant el TSJC contra Forcadell.

Segons l’executiu de Rajoy, la resolució del referèndum és una reiteració de l'incompliment de les decisions del TC per part del Parlament de Catalunya. El recurs destaca també que els mateixos magistrats havien advertit la presidenta del Parlament i els membres de la Mesa que no podien desplegar cap iniciativa encaminada a fer realitat el procés sobiranista.