El Ministeri de l'Interior ha decidit allargar l'estada de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya fins al dia 18 d'octubre, segons publica el diari El País. És la tercera vegada que es perllonga l'estada dels cossos policials que es van traslladar a Catalunya amb motiu del referèndum de l'1 d'octubre. El Ministeri assegurava aquest divendres que el dispositiu "es mantindria el temps que calgués".

El rotatiu ha tingut accés a una nota interna que s'ha fet arribar als agents, on se'ls comunica que no podran tornar als seus llocs d'origen abans del dia 18 d'aquest mes. També s'ha promès a la policia una millora econòmica pel que fa a les seves dietes d'allotjament i manutenció.

Per la seva banda, el departament que dirigeix Juan Ignacio Zoido indica que aquesta nova data es podria allargar encara més i que es tracta "d'una decisió de nivell tècnic policial". En una reunió entre Zoido i diversos sindicats policials, el ministre també els va anunciar que a partir d'ara els agents s'allotjarien en províncies limítrofes amb Catalunya per "evitar episodis d'assetjament com els que s'estan vivint".