Els eurodiputats d’ERC i el PDeCAT han enviat aquest divendres a la Comissió Europea una còpia en anglès de l’informe del Síndic de Greuges sobre les “regressions democràtiques” a l’Estat espanyol.

El text, titulat Retrocessos en matèria de drets humans: llibertat d’expressió dels càrrecs electes i separació de poders al Regne d’Espanya, repassa la reforma del Tribunal Constitucional, els casos judicials contra Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau o Francesc Homs, així com també els processos judicials contra l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, o el regidor de Vic Joan Coma. El document també parla de la separació de poders a l’Estat i recorda els avisos del Consell d’Europa i la Comissió de Venècia al govern espanyol.

Josep Maria Terricabras, Jordi Solé i Ramon Tremosa han demanat a la Comissió Europea què pensa fer davant d’aquest informe, i si té previst prendre mesures per “evitar aquestes violacions de drets i llibertats fonamentals i la regressió democràtica a l’Estat espanyol”.