Un informe policial publicat per El Periódico assegura que "una de les competències" que se li van encarregar al comissari José Villarejo "durant l'última legislatura" era "el procés independentista català". El document assegura que arran d'aquest encàrrec "coneix tots els interlocutors perfectament".

L'informe consta de més de 500 pàgines i està signat pel comissari Marcelino Martín Blas, qui se suposa que també va participar en algun moment en l''Operació Catalunya'. 

Aquest document va ser remès al jutge Arturo Zamarriego, que investiga el cas del petit Nicolás, ja que la major part se centra en aquest cas. Es va incorporar al sumari d'unes de les seves peces separades, la que investiga la gravació il·legal al despatx de Martín Blas, quan era cap d'Afers Interns i mantenia una xerrada amb agents del CNI sobre el petit Nicolás.

Participació en l'operació

Aquesta operació contra el procés sobiranista va ser confessada la setmana passada pel comissari José Manuel Villarejo Pérez, que dimecres passat va declarar davant del jutge, imputat per presumptament participar en les escoltes de les quals parla l'informe. En la seva declaració, també va admetre la seva participació en l'operació, encara que no va donar més detalls sobre la qüestió.

L'alt cap de la Policia va reconèixer que va treballar amb el comissari Marcelino Martín Blas durant el 2012, i que va ser llavors quan tots dos van coincidir en l'esmentada 'Operació Catalunya', informació corroborada per l'informe. 

Martín Blas és qui va fer que imputessin Villarejo en el cas, i és per aquesta raó que Villarejo ha utilitzat l''Operació Catalunya' per remarcar que la relació entre els dos era bona en aquell moment.

Desacreditar polítics

Precisament el 2012, la Fiscalia Anticorrupció va rebre almenys tres intents de desacreditar polítics catalans que, finalment, van ser arxivats. 

A més, malgrat que els fiscals ni confirmen ni desmenteixen l'existència d'una 'Operació Catalunya', sí que reconeixen que els documents van arribar en període electoral.

Per exemple, el 29 d'octubre d'aquell any, Martín Blas va viatjar a Barcelona amb el comissari José Luis Olivera per convèncer els fiscals anticorrupció perquè reobrissin el cas Palau, així com perquè registressin la seu de CiU i investiguessin Xavier Trias per la suposada existència d'un compte a Suïssa.