La infanta Cristina ha pres la decisió "personal" que els seus advocats no recorrin al Tribunal Suprem (TS) la decisió de l'Audiència de Palma d'haver-la jutjat, i que finalment la va absoldre de dos delictes fiscals pel cas Nóos. "No hi ha recurs, no hi ha necessitat", ha avançat aquest dilluns en declaracions als mitjans a les portes del seu despatx a Barcelona el seu advocat Miquel Roca.

L'advocat ha explicat: "Tothom podrà entendre que en aquest moment la seva principal preocupació sigui la situació del seu marit -condemnat a sis anys i tres mesos de presó pel cas Nóos- i no la seva pròpia en un moment com aquest".

Roca ha assegurat que un recurs al Suprem seria acadèmicament correcte i tindria base, però la decisió personal de la Infanta és la que ha prevalgut i "és la seva voluntat la que ha de decidir".

Discrepàncies en la defensa

Fa uns dies, un altre advocat de l'equip de defensa de la Infanta, Jesús María Silva, va dir que ella tenia el dilema de si presentar aquest escrit de cassació: "Té un embolic mental bastant considerable", va dir llavors aquest lletrat.

Silva va explicar als periodistes que hi havia discrepàncies a l'equip de defensa sobre la conveniència de presentar aquest recurs: ell i diversos lletrats n'eren partidaris, mentre que d'altres no estaven d'acord amb recórrer.

Silva afirmava que Manos Limpias no tenia legitimació per haver acusat la Infanta i creia que, si recorrien al TS i aquest li donava la raó, els permetria obrir noves vies per intentar per exemple "que desapareguin les imatges dels mitjans o executar el dret a l'oblit davant de Google".