La infanta Cristina es troba des d'aquest dimarts a la nit a Barcelona i avui ha anat a treballar a la seu de La Caixa, segons ha pogut comprovar Europa Press.

Foto: Europa Press

Cristina de Borbón ha viatjat a Catalunya des de Ginebra en vigílies que hagi de fer-ho el seu espòs, Iñaki Urdangarin, que haurà de comparèixer aquest dijous a l'Audiència de Palma, en la vista en què el tribunal decidirà si decreta el seu ingrés immediat a presó pel cas Nóos.

L'Audiència de Palma ha condemnat Urdangarin a sis anys i tres mesos de presó per la seva participació en la trama Nóos; encara que la sentència no és ferma, ja que pot recórrer-se davant del Tribunal Suprem, la Fiscalia pot sol·licitar que els condemnats entrin a presó com a mesura cautelar per evitar el risc de fuga.

Risc de fuga

El fiscal del cas, Pedro Horrach, ha avançat que farà la seva petició per a Urdangarin i per al seu exsoci, Diego Torres, en la mateixa vista, després d'escoltar les al·legacions de les parts. Ambdós hauran de ser presents en la cita, ja que, si es decreta que han d'anar a presó, el seu ingrés serà immediat.

Horrach, que admet que la magnitud de la condemna ja és un factor per al risc de fuga, pot valorar altres circumstàncies com l'arrelament familiar o la situació econòmica i, així, en lloc de presó incondicional, pot sol·licitar presó eludible sota fiança, retirada del passaport o compareixences periòdiques.