Tant de soroll per no res. Només dos de cada cent espanyols està preocupat per la independència. Tot just un 1,7% dels ciutadans cita aquesta qüestió com un dels principals problemes d'Espanya, segons el baròmetre de febrer del CIS, que aquest dimarts ha avançat algunes xifres.

Aquesta és la resposta dels enquestats a la pregunta "Quin és, al seu parer, el principal problema que hi ha actualment a Espanya? I el segon? I el tercer?". La primera preocupació és, per molt, l'atur (72%), seguit de l'economia (37%) i la crisi política (27%).

Entre les sorpreses, aquestes: el terrorisme d'ETA, les hipoteques i la reforma laboral no preocupen ningú.

Malgrat el bombardeig mediàticels espanyols creuen que la independència és menys preocupant que, per exemple, la crisi de valors (2,5%) la immigració (3,4%), les pensions (4%) o la manca d'acords en política (2,3%).

La independència de Catalunya va començar a aparèixer en els estudis del CIS fa un any, quan un 1,4% el va situar com un dels tres temes més preocupants a Espanya. Al juliol de 2016, aquesta xifra va caure fins al 0,2%. Ara ha tornat a repuntar. Les preocupacions dels espanyols, per ordre de preocupació, són aquestes: